Nejlepší pivní koktejly: 5 hlavních receptů pro muže

Tradičně je u nás obvyklé míchat pivo s jinými nápoji hlavně uvnitř našeho žaludku a zjišťovat spojení ingrediencí pro zesílení gravitace a kvality komunikace se smýšlenými partnery. Ale teď se vše musí změnit, vždyť Vjačeslav Zacepilov, prezident asociace barmanů Jekatěrinburgu, se podělil o recepty na pivní koktejly.

Trinity College

Ingredience

  • 30 ml irské whisky
  • 30 ml malinového sirupu
  • 40 ml čerstvě vymačkaného pomerančového džusu
  • 400 ml tmavého piva (stoutu)
  • Větvička máty

Postup

Vezmi velkou sklenici na pivo, vhoď do ní 3-5 kostiček ledu. Nalij do sklenice whisky, přidej sirup, zalij džusem a dobře promíchej. Poté dolij stout. Vezmi větvičku máty, zaklepej s ní o stůl, aby se uvolnila vůně a ozdob skleničku. Lze modifikovat tu část, která se týká malin.

Například lze místo sirupu použít malinovou marmeládu nebo vzít dvě lžičky čerstvých malin, rozmačkat ve skleničce tyčkou a pak nalít vše ostatní. Aroma bude vynikající a semínka vyplavou, takže půjdou odebrat lžičkou.

Výsledek

Na začátku to vypadá, že piješ jemně perlivý kompot, který voní mátou. Potom chuťové pohárky upřesňují, že je to malinový kompot. A až nakonec se cítí pivo.

Čokoládové brownies

Ingredience

  • 20 ml vanilkového sirupu
  • 20 ml čokoládového likéru
  • Několik kapek čokoládového bitteru
  • 400 ml tmavého piva (stoutu)

Díky úplnému opražení sladu má irský stout příchuť kávy. Proto musí jeho spojení se skoro cukrářskými ingrediencemi vytvořit kávový dezertní dojem.

Postup

Do velké sklenice dáš několik kostek ledu, přidáš vanilkový sirup, čokoládový likér a kapeš trošku bitteru. Čokoládový bitter je barmanovou tajnou zbraní. Není jednoduché ho najít, proto můžete použít Fernet Branca nebo něco podobného. Všechno promícháš a doliješ po okraj pivem. Když budeš koktejl zajídat čokoládovými sušenkami, tak bude dílo dokonáno.

Výsledek

Dojem, že piješ dort.

Black Velvet

Ingredience

  • 125 ml šumivého vína
  • 125 ml tmavého piva (stoutu)

Klasický koktejl, který se pije už asi sto let. Vymysleli ho Francouzi pracující v Dublinu. Nemohli se vzdát starých návyků, ale zamilovali si i stout. Proto začali míchat šampaňské s tmavým pivem a z nějakého důvodu velice aktivně pili Black Velvet v místních kasinech. Evidentně není náhodou, že dublinská historie nezachovala důkazy o mimořádných výhrách.

Postup

Naliješ do velké sklenice pivo, poté přidáš vychlazené šumivé víno. Je to jediný pivní koktejl, kde se pivo nalévá první a ne až nakonec. Jestli použijete šampaňské nebo levné šumivé víno je na tobě. Ale výrazná chuť sladu a chmele hravě přebije lehké tóny fialového ovoce a opečené bagety, které jsou obvykle cítit u šampaňského. Nakonec můžete přidat 20 ml jakéhokoli džusu z bobulí.

Výsledek

Je podobný citronovému kvasu. A to je docela dobré.

Zázvorovo-citrusová limonáda

Ingredience

  • 30 ml zázvorového sirupu
  • 70 ml čerstvě vymačkaného pomerančového džusu
  • 400 ml světlého piva

Koktejl se na první pohled zdá být spíše teplým než studeným, protože v něm je zázvor. Ale je to jen iluze.

Postup

Nejdříve je potřeba si připravit zázvorový sirup. Očistíš 100 g zázvoru, přidáš 100 ml ochlazeného cukrového sirupu a šleháš v mixéru. Vařit zázvor v sirupu není potřeba: ztratila by se třetina aroma. Získanou směsku vymačkáš přes gázu. Do velké sklenice dáš 4-5 kostek ledu, přidáš sirup, pomerančový džus, dobře zamícháš a zaliješ pivem. Do koktejlu přidáš několik měsíčků pomeranče.

Výsledek

Osvěžující a ostrá. Bude chutnat dívkám, je dobrá na kocovinu. Ideální je na dívčí kocovinu.

Cherry Pie

Ingredience

  • 20 ml višňového sirupu
  • 70 ml višňového džusu
  • 30 ml bourbonu
  • 400 ml světlého piva

Ve skutečnosti je koktejl podobný višňovému pivu, které je populární v Belgii a Holandsku. Jen s větším podílem alkoholu.

Postup

Nejdříve je potřeba nachystat višňový bourbon. Vezmeš bourbon, dáš do něj višně a necháš stát dva týdny. Ochutnáš, pak ho ze zvědavosti celý vypiješ. Ztratíš naději na přípravu višňového bourbonu, tak si ho jdeš jednoduše koupit: dáš do velké sklenice led, přidáš višňový sirup, višňový džus a obyčejný bourbon, dobře zamícháš a po okraj zaliješ světlým pivem.

Výsledek

Chutí je podobný višňové karamelce, která se rozpustila v pivu. Tedy pivo a dezert zároveň.


Není zde článek celý?