Byly zjištěny nejškodlivější kuchyně na světě

Experti sestavili seznam zemí světa, jejichž národní kuchyně jsou tučné a plné cukru.

Jedna z kuchyní na světě, která obsahuje nejvíce kalorií, je ta česká. Turistům v Česku nabízejí zapečené maso, knedlíky, utopence a také všemožné varianty těsta. Všechny tyto tučné pokrmy se zapíjejí pivem. Díky tomu je v Česku mnoho lidí s nadváhou.

Směs nejvíce chutných pokrmů, které ale nejsou zdravé, nabízejí v USA. V Americe dokázali do svého jídelníčku také zahrnout tradiční německé pokrmy (bifteky), ale i italskou pizzu a pastu a čínské pokrmy.

Další zemí v žebříčku, která se vyznačuje tučným jídlem, je Německo. Pečené vepřové, klobásy, párky, řízky, bramborový salát. To vše se stejně jako v Česku zapíjí pivem.

Belgičané jedí skoro jako Němci: dušený králík, guláš, pečivo. Tato země ale je známá kvalitou své čokolády a hranolkami, které Belgičané jedí ve velkém množství.

Z hlediska tuku je ale nejvíce nebezpečná kuchyně v Maďarsku. Gulášek, kuřecí paprikáš, budapešťské maso, zapečené makarony s masem. Místní také mají rádi chleba a moučné výrobky.

Poměrně těžká kuchyně je i v Argentině. Základem jídel v této zemi je maso, které se připravuje na mnoho různých způsobů. V argentinské kuchyni je také mnoho sladkého, a chleba.

Na spodních příčkách seznamu se objevily také arabské pokrmy a kuchyně Blízkého východu, které jsou v základu poměrně zdravé. Saláty, dušené hovězí, humus, boby. Do seznamu nezdravých místních pokrmů patří hlavně sladkosti.


Není zde článek celý?