Dietologové uvedli způsob, jak se zbavit tuku na břiše

Dietologové uvedli pět potravin, kterých se musíme vzdát, abychom se zbavili nebezpečného viscerálního tuku, píše Express. Viscerální tuk se akumuluje nikoli v podkožních vrstvách těla, ale kolem životně důležitých orgánů dutiny břišní. Má to často za následek cukrovku, srdeční a cévní choroby a hypertenzi.

Za hlavní viníky vzniku viscerálního tuku označili odborníci rýži, těstoviny, chléb, pečivo a brambory.

Řada výzkumů ukázala, že zbavit se nebezpečného tuku nejlépe pomohou diety s malým množstvím sacharidů.

Třeba osmidenní experiment za účasti 69 dobrovolníků s nadváhou ukázal, že lidé, kteří spotřebují malé množství sacharidů, ztratili o 10 procent více viscerálního tuku než ti, kteří drželi obyčejné nízkokalorické diety.

Odborníci přitom nedoporučují úplné odmítnutí zmíněných potravin. Je žádoucí je nahradit užitečnějšími — třeba celozrnným chlebem a pečenými brambory místo smažených.


Není zde článek celý?