V Belgii začali vařit pivo podle unikátní technologie

Belgičtí výrobci piva vymýšlí nové způsoby jeho vaření. Unikátní technologii výroby tohoto nápoje začali používat v pivovarské firmě v belgickém městě Braine-le-Château.

Při výrobě piva značky Houblonde odborníci používají metodu dynamizace vody, díky níž pivo získává prvotní vlastnosti. Podle slov manažera pivovaru Houblonde Christophe Carrette k přípravě takového piva firma používá zvláštní zařízení, které vytvořili vědci z Katolické univerzity v Lovani (Belgie).

Technologie umožňuje zapůsobit na strukturu vody, což se odráží na chuti piva. Obsah alkoholu v něm je 5,4 %. Uvádí se, že k výrobě nápoje se používají jen bio ingridience a také speciální květinový elixír.

Belgie se stala v roce 2017 největším vývozcem piva do Evropy. Vaří zde 1,7 tisíce druhů značkového piva. V roce 2016 byla pivní kultura tohoto království zařazena do Seznamu nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO.


Není zde článek celý?